Mat og servering

Foto: Marius Dalseg, Marius Dalseg Sætre

Lokal mat er en del av turen.

Hytta serverer lokal mat basert på lokale råvarer, lokale mattradisjoner eller mat levert fra lokale leverandører. DNT jobber i samarbeid med Landbruks- og matdepartementet for å fremme lokal mat og matkultur på de betjente DNT-hyttene.

Kjøkkenet byr på tradisjonsmat med vekt på sultne vandrerers behov for rikelig og kraftig kost. På menyen står røykekjøtt og komler hver torsdag. Betasuppe, spekemat og rømmegrøt med nybakt kveitkringle hver lørdag. Røykt svinekam med riskrem til dessert er fast på søndager. Ovnsbakt aure fra fjellvannet har ingen fast dag, men de fleste er glade for å komme innom på de dagene.

På frokostbordet finner en bestandig hjemmelaget syltetøy og salater. Innimellom egenprodusert ribberull, røykelaks, roastbeef eller grava viltkjøtt, samt lokalprodusert honning, og kjøttpålegg frå Hardanger.

Vertskapet har vært på to bakekurs med bakeren Andre Løvaas (frå bakelandslaget, ein av de som starta opp "åpent bakeri", nå på Regal), så forhåpentligvis vil gjestene på Rauhelleren nå få enda bedre brød og boller!