Nyttig informasjon

Foto: Thea Hajum Utvik


Åpningstid vinter 2018: 10. mars - 8. april. 

Rauhelleren er en moderne turisthytte der den gode gamle atmosfæren fremdeles sitter i veggene. Hytta ligger ved Langesjøen midt på Hardangervidda, med en utrolig sikt både øst- og vestover. Hytta er sentralt plassert i hytte- og rutenettet på Hardangervidda, men området rundt byr også på gode muligheter for dagsturer som egner seg for barnefamilier, fiske, padling, samt flere lett tilgjengelige og spennende topper.

Hytta er betjent i sommersesongen og ved påsketider, og har 54 senger fordelt på 8 rom med 2 senger, 8 rom med 4 senger og 1 rom med 6 senger. Rommene er av god turisthyttestandard med god plass til ekstra madrasser på gulvet. Toalett, vaskerom med dusj og tørkerom er plassert i nytt sanitærbygg der overskuddsvarme fra strømaggregatet gir rikelig varmt vann og viddas mest effektive tørkerom. Vi oppfordrer til å reservere plass på forhånd ved å ta kontakt med bestyrer.

Utenom sesong er det selvbetjent overnatting i sikringshytte (15 senger). Sikringshytta er tilgjengelig med DNT-nøkkel.


Om vertskapet 

Mona og Hans Olav Lægreid har henholdsvis 14 og 49 års fartstid på Rauhelleren. Sammen med sønnen Lars Magnus bor de 1 måned i vinterstid og rundt 2 måneder i sommerstid her. 

Hans Olav har siden han var 8 uker gammel tilbrakt hver vinter og sommersesong på hytta og er 3. generasjon bestyrer, i oppveksten sammen med sine foreldre og siden 1987 som bestyrer. I 2001 ble bestyrerjobben forsterket med Mona som straks satte sitt kvinnelige preg på hytta . I 2009 fikk Lars Magnus sitt første møte med Rauhelleren etter 2 døgns reise fra Beijing og er i dag hyttas (i egne øyne) nye sjef.