Nyttig informasjon

Foto: Thea Hajum Utvik


Rauhelleren er åpen frem til 20 september og byr på høstopplevelser når fjellet viser sin beste side. I samarbeid med Halnekongen gjør vi drømmen mulig, enten du er alene, sammen med venner eller gode kollegaer. Ring oss så syr vi sammen en tur for deg.

Visste du forresten at et lederteam på fjelltur ofte løser de vanskeligste flokene mens de går. Erfaringer vi hører om, forteller om konstruktive og korte møter i etterkant. Så til deg som sitter i ledelse, ta teamet med på fjelltur - garantert suksess.

Rauhelleren er en moderne turisthytte der den gode gamle atmosfæren fremdeles sitter i veggene. Hytta ligger ved Langesjøen midt på Hardangervidda, med en utrolig sikt både øst- og vestover. Hytta er sentralt plassert i hytte- og rutenettet på Hardangervidda, men området rundt byr også på gode muligheter for dagsturer som egner seg for barnefamilier, fiske, padling, samt flere lett tilgjengelige og spennende topper.

Hytta er betjent i sommersesongen og ved påsketider, og har 54 senger fordelt på 8 rom med 2 senger, 8 rom med 4 senger og 1 rom med 6 senger. Rommene er av god turisthyttestandard med god plass til ekstra madrasser på gulvet. Toalett, vaskerom med dusj og tørkerom er plassert i nytt sanitærbygg der overskuddsvarme fra strømaggregatet gir rikelig varmt vann og viddas mest effektive tørkerom. Vi oppfordrer til å reservere plass på forhånd ved å ta kontakt med bestyrer.

NB! Ved forhåndsbestilling er helpensjon inkludert. Det er ikke anledning å kun bestille overnatting.

Vår oppmerksom på at  . Dette gjelder kun de få gangene hytta er helt full.

Utenom sesong er det selvbetjent overnatting i sikringshytte (15 senger). Sikringshytta er tilgjengelig med DNT-nøkkel.


Om vertskapet 

Mona og Hans Olav Lægreid har henholdsvis 14 og 49 års fartstid på Rauhelleren. Sammen med sønnen Lars Magnus bor de 1 måned i vinterstid og rundt 2 måneder i sommerstid her. 

Hans Olav har siden han var 8 uker gammel tilbrakt hver vinter og sommersesong på hytta og er 3. generasjon bestyrer, i oppveksten sammen med sine foreldre og siden 1987 som bestyrer. I 2001 ble bestyrerjobben forsterket med Mona som straks satte sitt kvinnelige preg på hytta . I 2009 fikk Lars Magnus sitt første møte med Rauhelleren etter 2 døgns reise fra Beijing og er i dag hyttas (i egne øyne) nye sjef.