Foto: Thea Hajum Utvik

Rauhelleren er åpen frem til 20. september og byr på høstopplevelser når fjellet viser sin beste side. I samarbeid med Halnekongen gjør vi drømmen mulig, enten du er alene, sammen med venner eller gode kollegaer. Ring oss, så syr vi sammen en tur for deg.

Rauhelleren er en moderne turisthytte der den gode gamle atmosfæren fremdeles sitter i veggene. Hytta ligger ved Langesjøen midt på Hardangervidda, med en utrolig sikt både øst- og vestover. Hytta er sentralt plassert i hytte- og rutenettet på Hardangervidda, men området rundt byr også på gode muligheter for dagsturer som egner seg for barnefamilier, fiske, padling, samt flere lett tilgjengelige og spennende topper.

Hytta er betjent i sommersesongen og ved påsketider, og har 54 senger fordelt på 8 rom med 2 senger, 8 rom med 4 senger og 1 rom med 6 senger. Rommene er av god turisthyttestandard med god plass til ekstra madrasser på gulvet. Toalett, vaskerom med dusj og tørkerom er plassert i nytt sanitærbygg der overskuddsvarme fra strømaggregatet gir rikelig varmt vann og viddas mest effektive tørkerom. Vi oppfordrer til å reservere plass på forhånd ved å ta kontakt med bestyrer.

NB! Ved forhåndsbestilling er helpensjon inkludert. Det er ikke anledning å kun bestille overnatting.

Utenom sesong er det selvbetjent overnatting i sikringshytte (15 senger). Sikringshytta er tilgjengelig med DNT-nøkkel.

Vertskapet

Mona og Hans Olav Lægreid har henholdsvis 14 og 49 års fartstid på Rauhelleren. Sammen med sønnen Lars Magnus bor de 1 måned i vinterstid og rundt 2 måneder i sommerstid her.

Hans Olav har siden han var 8 uker gammel tilbrakt hver vinter og sommersesong på hytta og er 3. generasjon bestyrer, i oppveksten sammen med sine foreldre og siden 1987 som bestyrer. I 2001 ble bestyrerjobben forsterket med Mona som straks satte sitt kvinnelige preg på hytta . I 2009 fikk Lars Magnus sitt første møte med Rauhelleren etter 2 døgns reise fra Beijing og er i dag hyttas (i egne øyne) nye sjef.

Lokalmat

Kjøkkenet byr på tradisjonsmat med vekt på sultne vandrerers behov for rikelig og kraftig kost.
På menyen står røykekjøtt og komler hver torsdag. Betasuppe, spekemat og rømmegrøt med nybakt kveitkringle hver lørdag. Røykt svinekam med riskrem til dessert er fast på søndager. Ovnsbakt aure fra fjellvannet har ingen fast dag, men de fleste er glade for å komme innom på de dagene.

Husk gyldig medlemsbevis!

Medlemsbevis på SMS

Få gyldig kvittering på ditt medlemskap tilsendt gratis på SMS.

Laster, vennligst vent...

SMS med ditt medlemsnummer har blitt sendt til .
Vi fant ikke mobilnummer i vårt medlemssystem. Vennligst opprett bruker på Min side for å legge inn mobilnummeret ditt, eller kontakt DNTs medlemsservice på medlem@dnt.no.
Beklager, det oppstod en teknisk feil. Vennligst prøv igjen senere, eller ta kontakt med medlemsservice på medlem@dnt.no dersom feilen vedvarer.
Du har sendt for mange SMS-forespørsler på kort tid! Vennligst vent en stund før du prøver igjen.